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マドリード風モツ煮込み「カジョス」を引き立てる日本の野菜

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代々木上原の名店「アルドアック」でいただきました、「カジョス 蕗の薹 オマール」。

超定番のマドリード風モツ煮込み「カジョス」にオマールが加わり、なんとも贅沢な海と山の共演!


そして日本の彩りを感じさせるのはフキノトウの苦味!

実はこの苦味、健康成分なのです。フキノトウの苦み成分には、肝機能の強化と発がん物質を抑制する効果が、香り成分には、胃腸の働きを良くする効果があります。
また、豊富に含まれるカリウムが塩分を排出するので、高血圧むくみを気にされる方には特に…おススメの食材です。

味噌との相性が最高なので、刻んだり和えたりお味噌汁にしたり、今年は山菜の季節に是非いろいろ試してみましょう! 


カジョスに合わせて、オーナシェフのお見立てワインはこちら。


アルドアック
東京都渋谷区上原1-1-20 JPビル2F

Ardoak(アルドアック)とはバスク語で”ワイン”の意味。バスクに限らずスペイン郷土料理オールラウンダー。そしてスペイン全土のワインに精通しているオーナーシェフ。スペイン料理を存分に堪能することができるレストランです。

 

Madrid-style stewed tripe at fabulous Spanish restaurant in Tokyo.
Adding lobster makes this classic dish for a luxurious sea and mountain collaboration.
Also, bitterness of “Fukinotou makes you feel the taste of Japan, and is the
secrets of health.

The bitter component of it has the effect of enhancing liver function and suppressing carcinogens, and the scent component has the effect of improving gastrointestinal function.
It is also a recommended food especially for those who are concerned about high blood pressure or swelling because the abundant potassium releases salt.

You can easily chop it into finely chopped spices or mix it with miso, so why not try it out during the wild vegetable season?

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