なつめ餅 〜香港のレストランでの前菜で

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なつめ餅は、なつめもち米を挟んで蒸したもの。


なつめが中華圏で愛されているのは、「一日3粒のなつめが老いを防ぐ」と言われる
アンチエイジング食材だからです。特に精神の安定に効果的で、安眠にも良いとされているので、移動で疲れているときなどには嬉しい心遣いですね。

なつめが貧血にも効果的とされるのは葉酸が豊富に含まれているから。血を作る葉酸には鉄分の吸収をよくする効果もあるので、相乗効果も期待できるのです。

中医学的には気を補う食材ともされており、カリウムが不要な水分を排出し、浮腫みの改善にも繋がります。

日本では乾燥したものが主になるので、戻したなつめとお餅をつかって健康おつまみを作ってみてはいかがでしょうか!

 

Steamed jujube with sticky rice in.
An appetizer at restaurant in Hong Kong.
Jujube is loved in China because it is an anti-aging ingredient, said to be “3 jujubes a day will prevent aging.”
It is particularly effective in stabilizing the mind and is also good for sleeping well.
Jujube is also effective against anemia because it is rich in iron and folic acid, and potassium discharges unnecessary water, leading to improvement of edema.
So why not try making healthy snacks with the dry jujube soaked in water and Japanese mochi.

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